Psycholoog Noord-Oost

Praktijk van Monique Reitsema
bg

Altijd maar moeten presteren

Ben je vaak niet tevreden over je prestaties en kan of moet het voor je gevoel altijd nog wel beter, mooier, sneller? Ben jij degene die je altijd voor 200% inzet? Misschien heb je last van prestatiedrang. De drang om altijd te presteren. Vaak komt het voor op het werk. Je wilt goed je best doen en doet graag een stapje harder. Het kan ook in je sport zijn die je beoefent, of het altijd willen winnen met een spelletje. Het geeft aan dat je supergemotiveerd bent wat op zich helemaal niet erg is. Juist een kwaliteit! Toch kan het doorslaan erin zorgen voor lichamelijke klachten.

Als je altijd moet presteren ervaar je geen innerlijke rust. Rust nemen lukt je niet omdat er altijd wel iets is wat gedaan moet worden. Het kan zijn dat je je aan mensen irriteert die dit juist zo goed kunnen en de dingen doen die ze leuk vinden; terwijl jij daar nooit tijd voor hebt! Denk aan het niet kunnen nemen van een vakantie omdat je werk voor gaat. Altijd moeten overwerken om “nog net even die taak af te maken”. Het altijd moeten presteren kan leiden tot lichamelijke klachten; uitval van je lichaam of stressklachten als niet kunnen slapen; piekeren met soms een burn-out tot gevolg. Het lichaam geeft letterlijk aan dat ze moet rusten.

Maak een afspraak

We kunnen dan samen kijken wat de oorzaak is van jouw drang om te presteren. Wat hieronder zit voor waarde en wat je belemmert om rust te (mogen) nemen zodat je beter in balans bent en tijd hebt voor andere leuke dingen! Mogelijke Methodieken die ik hierbij toepas zijn RET, ACT, systemisch werken en lichaamswerk. Neem hiervoor gerust vrijblijvend contact met mij op.

Psycholoog Reitsema in Noord-Oost Friesland, Leeuwarden en Drachten

Monique Reitsema

  • Geregistreerd therapeute
  • Afspraak op korte termijn
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Vergoeding (deels) mogelijk
Lees meer over mij

Heb je nog vragen?

Neem hierover dan gerust contact met mij op. Je bent van harte welkom.

Afspraak inplannen?

Kies simpelweg de gewenste locatie, dag en tijd in mijn online agenda.

Ervaringen van anderen