Psycholoog Noord-Oost

Praktijk van Monique Reitsema
bg

Relatietherapie in Leeuwarden en Drachten

Veel mensen ervaren relatieproblemen. Dat een relatie soms iets minder loopt is heel normaal. We zijn twee aparte individuen met achtergronden, karakters en dat kan gaandeweg wel eens botsen. Het wordt echter een probleem als de ruzies blijven en je merkt dat je van elkaar verwijderd raakt.

Wanneer de twijfel toeslaat...

In het begin van een relatie is alles vaak nog spannend, leuk en wil je elkaar leren kennen. Er is een WOW-gevoel en je wordt (seksueel) tot elkaar aangetrokken. Maar het kan gebeuren dat je steeds vaker denkt: “is dit nog wel de ware?; wil ik met hem/haar oud worden?”. Het is de vraag of je je twijfels dan moet negeren of dat je het bespreekt met je partner. En wat als je er dan niet uitkomt? Misschien voel je je wel aangetrokken tot een andere man/vrouw of ben je vreemd gegaan. Of je raakt in de war van je gevoelens... hoe dan verder?

Relaties zijn ook niet altijd makkelijk

Ook uit ervaring weet ik dat relaties best ingewikkeld kunnen zijn. Relatieproblemen kunnen bovendien overal uit voortkomen. Interne twijfels en emoties, maar ook externe omstandigheden en handelingen kunnen de relatie onder druk zetten en/of bestaande knelpunten verergeren. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

 • Financiële problemen
 • Verhuizen
 • Ontrouw
 • Psychische problemen
 • Het krijgen van kinderen
 • Het niet kunnen krijgen van kinderen
 • Als jij of je partner met pensioen gaat

Relatietherapie leert je goed te kijken naar wat je zelf wilt in je leven met of zonder een partner. Wat je van elkaar verwacht en of je dat naar elkaar durft uit te spreken. In die hernieuwde openheid naar elkaar toe en in de verbeterde communicatie die daaruit volgt, ligt vaak al veel verbetering en begrip verscholen.

Samen of alleen

Het kan goed zijn om samen naar een sessie te komen om de aanhoudende moeilijkheden of twijfels tussen jullie te bespreken, maar het kan ook zijn dat je (eerst) kiest om jouw eigen stukje te onderzoeken en individueel te kijken naar hoe jij staat in je relatie, wat je ervan verwacht en waar je tegen aanloopt. In beide gevallen kun je bij mij langskomen om te onderzoeken wat je wilt in je/jullie relatie en hoe je je nu tot elkaar verhoudt.

Kom langs voor een helpende hand

Herken je dat de verschillen tussen jullie steeds duidelijker worden en je er samen niet meer uit komt? Zitten jullie "vast"? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op. Jullie zijn in mijn praktijk in Leeuwarden of in Drachten van harte welkom en kunnen bovendien al op korte termijn terecht voor een afspraak.

Maak een afspraak voor relatietherapie


Tags: relatietherapie leeuwarden, relatietherapie drachten, relatieproblemen, ontrouw, scheiden of samenblijven, liefde, hoop

Psycholoog Reitsema in Noord-Oost Friesland, Leeuwarden en Drachten

Monique Reitsema

 • Geregistreerd therapeute
 • Afspraak op korte termijn
 • Geen verwijsbrief nodig
 • Vergoeding (deels) mogelijk
Lees meer over mij

Heb je nog vragen?

Neem hierover dan gerust contact met mij op. Je bent van harte welkom.

Afspraak inplannen?

Kies simpelweg de gewenste locatie, dag en tijd in mijn online agenda.

Ervaringen van anderen