Psycholoog Noord-Oost

Praktijk van Monique Reitsema
bg

Workshops en opstellingen

Op deze pagina geef ik je graag meer informatie over de volgende workshops en opstellingen:


 

Familieopstellingen en organisatieopstellingen

Een grote passie van mij is werken met familie- en organisatieopstellingen. Deze methodiek is een andere manier van kijken naar vraagstukken en problemen wordt uitgegaan van systemen waar je onderdeel van bent. Systemisch werken kan individueel en met representanten. Een keer per maand organiseer ik een middag of avond systemisch werken met opstellingen.

Op deze avond zijn er twee inbrengers die met behulp van een opstelling willen kijken naar hun hulpvraag. Vanuit de hulpvraag stel ik kort wat vragen en dan brengen we je systeem in beeld. Dit kan je familie zijn maar ook een organisatie. De opstelling wordt in beeld gebracht met representanten. Dit zijn mensen die je niet hoeft te kennen. Ze spelen geen rollenspel maar representeren bijv. je vader, je moeder, je baas of je collega. Ook is er een representant voor jezelf zodat je vanaf een afstand kunt kijken naar wat het systeem laat zien. Daar waar wenselijk kun je zelf in de opstelling gebracht worden om te ervaren hoe het is voor jou. We kijken naar patronen en doen interventies om jou bewust te laten zien wat onderbewuste processen zijn die in je systeem spelen. Het is een geheel andere wijze om te kijken naar je vraagstuk. De middag of avond duurt ongeveer 3,5 uur en er is ruimte voor 2 opstellingen. Kosten voor de inbrenger zijn € 100,- en voor de representanten € 15,-. De vraaginbrenger kan aanspraak maken op een vergoeding via aanvullende verzekering.  

Maps-Tell

Als gecertificeerd trainer en teamcoach organiseer ik teamworkshops op gebied van persoonlijke ontwikkeling, communicatie en gedrag. Dit doe ik voor diverse organisaties.

Voor individuen organiseer ik kennismakingsworkshops met Maps-Tell. Maps-Tell gaat over jouw gedragsstijl en krijgt vorm in PersonalMap (landkaart). Aan de hand van een korte vragenlijst die gebaseerd is op het DISC model wordt jouw gedragsstijl in kaart gebracht. DISC staat voor de afkorting van de vier door William Marston gedefinieerde basisgedragsstijlen; Daadkrachtig, Invloedrijk, Stabiel en Consciëntieus. De namen van de steden op de PersonalMap, de zeeën en de rivieren vertellen van alles over hoe jij je gedraagt, wat je voornaamste kwaliteiten en valkuilen zijn en hoe de ander je kan ervaren.

De workshop duurt 4 uur en je krijgt uitleg over het discmodel en de 16 gedragstypes. Met behulp van een grote landkaart gaan we spelenderwijs aan de slag en leer je meer over jouw gedragsstijl. De PersonalMap ontvang je als naslagwerk en geeft een mooie beschrijving van het gedrag wat je vertoont, je kwaliteiten en valkuilen. Zie ook:

Het is mogelijk om daarna in individuele gesprekken jouw PersonalMap te bespreken en verder in te zoomen op jouw gedrag en wat je daaraan zou kunnen en willen veranderen.  

Beeldhouwen

Ik weet vanuit ervaring hoe beeldhouwen je brengt in je eigen proces. Tijdens de middagen beeldhouwen leer je loslaten, ontdekken, gedachteloos zijn en je eigen creativiteit gebruiken. In combinatie met therapie bied ik deze middagen aan om op een andere manier te werken aan je proces. Uiteraard mag het ook gezellig zijn; met koffie en lekkers! Ik heb diverse vrijdagmiddagen en zaterdagochtenden ingepland voor 3 uren beeldhouwen. Kosten voor mensen die bij mij in therapie zijn 15, - per workshop. Meer weten? Mail of bel monique.@psycholoognoordoost.nl / 0642314129. Of meld je aan via het websiteformulier.

Interesse in deze workshop(s)? Neem dan contact op om je in te schrijven

Psycholoog Reitsema in Noord-Oost Friesland, Leeuwarden en Drachten

Monique Reitsema

  • Geregistreerd therapeute
  • Afspraak op korte termijn
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Vergoeding (deels) mogelijk
Lees meer over mij

Heb je nog vragen?

Neem hierover dan gerust contact met mij op. Je bent van harte welkom.

Afspraak inplannen?

Kies simpelweg de gewenste locatie, dag en tijd in mijn online agenda.

Ervaringen van anderen