Psycholoog Noord-Oost

Praktijk van Monique Reitsema
bg

Tarief en vergoedingen

De tarieven voor individuele- en relatietherapie bij Psycholoog Noord-Oost voor 2024 vind je hieronder. Je hebt geen verwijsbrief nodig van een huisarts of specialist. Je kunt zelf een afspraak maken. Momenteel is er geen sprake van een wachtlijst; je kunt op korte termijn terecht.

Tarief individuele therapie en aanpak

Omdat ik kwaliteit en diepgang wil geven, kies je bij mij voor een traject van minimaal 3 gesprekken. Het eerste gesprek duurt 75 minuten en bestaat uit een intake/kennismaking en uitdiepen van je hulpvraag. We maken kennis met elkaar en gaan in op je hulpvraag en mogelijke therapievormen.

In het eerste gesprek wordt een behandelovereenkomst opgesteld. Daarnaast plannen we de komende afspraken van het traject en bespreken eventuele voorbereiding. In totaal duurt dan het eerste gesprek 75 minuten; daarna heb ik 15 minuten nawerktijd voor verslaglegging en administratie. De vervolggesprekken zijn 45 minuten.

Soms hebben mensen behoefte aan en langere sessie dan 45 minuten; in dat geval is 1,5 uur te boeken en zijn de kosten 140 euro per sessie; hiervan is 75 minuten gesprekstijd en 15 minuten nawerktijd. Het is ook mogelijk om op avond gesprekken in te plannen; ik werk op maandag- en dinsdagavond op locatie Burdaard. Hiervoor vraag ik een extra vergoeding van €25,- per sessie (na 19 uur). Samengevat:

 • Intake en eerste consult: € 125,- (75 minuten gesprek; 15 minuten nawerktijd)
 • Vervolgtraject van 3 gesprekken: € 285,- (betaling vooraf); iedere sessie bestaat uit 45 minuten gesprekstijd en 15 minuten nawerk.
 • Vervolgconsult: € 95,- (45 minuten gesprekstijd en 15 minuten nawerktijd)
 • Consult 1,5 uur: € 140,- (75 minuten gesprekstijd en 15 minuten nawerktijd)
 • Avondtarief: toeslag van €25,- (na 19 uur, alleen op maandag- en dinsdagavond)

Tarief relatietherapie en aanpak

Relatietherapie bestaat bij mij uit meerdere sessies. In de eerste sessie doen beide partijen hun verhaal en kijken we naar ieder zijn/haar hulpvraag. We bespreken de mogelijke aanpak en plannen vervolgafspraken in. Het is gebruikelijk ook een individueel gesprek met iedere partner te hebben na het eerste gezamenlijke gesprek. Dit is afhankelijk van de hulpvraag en wordt in het eerste gesprek besproken. Het is ook mogelijk om op avond gesprekken in te plannen; ik werk op maandag- en dinsdagavond op locatie Burdaard. Hiervoor vraag ik een extra vergoeding van €25,- per sessie (na 19 uur). Let op: relatietherapie wordt veelal niet vergoed door de verzekeraars.

 • Relatietherapie: € 135,- (45 minuten gesprekstijd en 15 minuten nawerktijd)
 • Individueel gesprek met één v/d partners: € 95,- (45 minuten gesprekstijd en 15 minuten nawerktijd)
 • Avondtarief: toeslag van €25,- (na 19 uur, alleen op maandag- en dinsdagavond)

Vergoeding

Vanuit de aanvullende zorgverzekering is (deels) een vergoeding mogelijk onder de noemer alternatieve zorg. Afhankelijk van jouw zorgverzekering wordt de behandeling geheel, deels of niet vergoed. Op NFG - Overzicht Vergoedingen vind je een actueel overzicht van vergoedingsmogelijkheden. Daarnaast kunt u informeren bij uw werkgever; uw uitkeringsinstantie of uw gemeente (in geval van WMO of PGB) in hoeverre vergoeding mogelijk is. Let op: relatietherapie wordt veelal niet vergoed door zorgverzekeraars.

Consulten worden dus echter niet vanuit de basisverzekering vergoed. Dit heeft echter als voordeel dat het eigen risico niet eerst wordt aangesproken.

Wijze van betaling

Betaling kan per bankoverschrijving, tikkie of contant; ik heb geen pinautomaat. Je ontvangt na ieder gesprek een factuur en een tikkie. Wanneer je deze factuur indient bij je zorgverzekering ontvang je mogelijk een deel van de gemaakte kosten terug.

Duur van een traject

Ieder traject is persoonlijk en hangt af van je hulpvraag en hoe lang je hier al last van hebt. Mijn ervaring is dat klachten die lang spelen niet in één of enkele gesprekken verdwenen zijn. Ik wil graag de diepgang bieden en grondig kijken naar je probleem/vraagstelling. Ook tussendoor is tijd nodig voor “proceswerk”; het verwerken van de sessie met de nodige zelfreflectie zodat we kunnen kijke wat wat veranderd is en wat nog aangescherpt kan worden. Mijn ervaring is dat de duur 5 sessies of langer is.

Afspraak annuleren

Het kan voorkomen dat je een afspraak moet afzeggen omdat er iets tussendoor is gekomen. Graag dit 48 uur (twee werkdagen) vooraf te doen, anders ben ik genoodzaakt de gereserveerde tijd in rekening te brengen voor de geplande tijd en afgehuurde ruimte.

Psycholoog Reitsema in Noord-Oost Friesland, Leeuwarden en Drachten

Monique Reitsema

 • Geregistreerd therapeute
 • Afspraak op korte termijn
 • Geen verwijsbrief nodig
 • Vergoeding (deels) mogelijk
Lees meer over mij

Heb je nog vragen?

Neem hierover dan gerust contact met mij op. Je bent van harte welkom.

Afspraak inplannen?

Kies simpelweg de gewenste locatie, dag en tijd in mijn online agenda.

Ervaringen van anderen